Dermabrasion

Dermabrasion är en djupare form av hudslipning som kan ta bort eller minska akneärr, rynkor och andra huddefekter. Det tar dock lång tid för huden att återbyggas igen och kan göra mycket ont.


Dermabrasion är den djupaste formen av hudslipning

DermabrasionHudslipning, dermabrasion, innebär att överhuden och en del av läderhuden slipas ner med en slipmaskin.

När huden sedan återbildas blir den jämnare. På så sätt kan akneärr eller rynkor försvinna eller minska med dermabrasion.

Så går det till

Behandlingen utförs i narkos eller med lokalbedövning och lugnande medel. Sedan slipar en läkare huden med en roterande slipmaskin. Läkaren slipar metodiskt lager för lager.

Om slipningen är väldigt djup lindas det behandlade området in i bandage efteråt.

Efter behandlingen

Efter behandlingen behöver du vara sjukskriven i ungefär två veckor.

Det är viktigt att din hud inte drabbas av en infektion. Därför får du salvor och vissa anvisningar om tvätt och hygien av din läkare som det är viktigt att du följer.

Din hud kommer att vara svullen vilket går ner efter en vecka. Huden kommer dock fortsätta att vara röd i ytterligare några veckor och kan klia.

Huden kommer att vara känslig i ungefär sex månader. Om slipningen är väldigt djup kan det göra ont och du kan behöva smärtstillande medicin.

Medan huden läker får du inte träna eller sola.

Pris

Priset varier beroende på var du gör din hudslipning men också hur stort område du vill behandla.

Vill du behandla hela ansiktet kostar det ungefär 20 000 kronor. Vill du behandla en del av ansiktet kostar det ungefär 12 000 kronor.

Resultat

Efter en hudslipning minskar ojämnheterna i huden och i bästa fall kan ojämnheterna försvinna. Vid djupa jämnheter kan det dock krävas flera behandlingar.