Hudslipning hemma

Du kan göra ytliga hudslipningar hemma på olika sätt. Men när det gäller starkare kemiska peelingar och djupare hudslipningar är det viktigt att du gör det hos någon professionell. Detta eftersom det kan leda till allvarliga komplikationer när det blir fel.


Produkter kan erbjuda en ytlig hudslipning

hudslipning hemmaDet finns olika hudvårdsprodukter som du kan använda för en micro-dermabrasion hemma. Alltså en lätt och ytlig hudslipning.

Dessa produkter innehåller ofta mikrofina kristaller som tar bort livlös hy. Därefter ska du stärka huden igen med ett reparerande serum.

Gör kemisk peeling hemma

Kemisk peeling är aktiva ämnen som läggs på huden. Detta löser upp hudens övre skikt för att ny hud ska bildas.

Några av dessa kemiska peelingar kan du göra själv hemma. Om de är milda. Men när det gäller starkare kemiska peelingar är det väldigt viktigt att du gör dessa på salong då det lätt kan ge komplikationer så som pigmentförändringar, ärr och brännskador.

En kemisk peeling kan minska pigmentfläckar, akne, inkapslade pormaskar och öka hudens lyster. De olika syrorna har alla olika funktioner.

  • AHA-syran mjölksyra är mild och passar dig som har känslig hy. Den kan behandla rosacea, jämna ut pigmentering och är bra för torr hud.
  • AHA-syran glykolsyra är en mellanstark syra och kan förbättra fina linjer och ytliga ärr. Du ska inte använda denna syra på rosacea.
  • AHA-syran mandelsyra är bra mot akne, ojämnt pigment och melasma. Mandelsyra är något mildare än glykolsyran.
  • BHA-syran salicylsyra kan behandla akne då den minskar oljigheten på huden. Den har också antiinflammatoriska egenskaper.

Dessa peelingar kan du använda hemma. Däremot är det alltid bäst att först gå till en hudterapeut för att få hjälp med att peka ut dina hudproblem och vad som är lösningen mot dessa. Sedan kan du själv behandla hemma utifrån en experts råd och synpunkt.

Triklorättiksyra (TCA) är en väldigt stark peeling som du inte ska använda själv, utan vända dig till en salong. Den kan minska rynkor och missfärgningar.