Micro-dermabrasion

Micro-dermabrasion är en väldigt ytlig hudslipning som passar dig som vill fräscha upp redan frisk hud. För att uppnå resultat krävs flera behandlingar.


Micro-dermabrasion är en ytlig hudslipning

Micro-dermabrasionMicro-dermabrasion är en hudslipning på det yttersta lagret av huden: Överhuden. Det är en enkel och smärtfri behandling.

Eftersom bara yttersta lagret på huden påverkas kan inte djupa och stora förbättringar av huden ske. Därför passar micro-dermabrasion de som redan har frisk hy men som fräscha upp den lite. Exempelvis jämna hudtonen och ta bort stora porer.

Har du hudproblem behöver du en djupare behandling och bör först och främst ta kontakt med en hudläkare.

Resultat av micro-dermabrasion

  • Fräschar upp huden
  • Kan ta bort akne, vissa solskador, stor porer, fina linjer, pigmentförändringar och ojämn hudton.

Så går behandlingen till

Huden blästras med hjälp en sug som blåser ut små kristaller samtidigt som den suger in huden. Dessa kristaller slipar det översta lagret på huden. Därefter läker huden sig själv och bygger upp ny fräsch hud.

Det är en väldigt enkel behandling, den gör inte ont och det behövs ingen återhämtningstid.

Du ska inte utföra behandlingen om du har Rosacea, det kan bara förvärra.

Behandlingen behöver upprepas

Du behöver flera behandlingar för att få ett bra resultat. När du sedan har uppnått ditt resultat måste du fortsätta med micro-dermabrasion var tredje månad för att bibehålla resultatet.

Efter behandlingen

Precis efter behandlingen kan huden vara lite röd och fjälla efter ett tag. Undvik solljus de närmsta veckorna för att inte riskera att få pigmentfläckar.

Pris

Det kostar ungefär 700 kronor per behandlingstillfälle. Tänk dock på att du behöver minst fem behandlingstillfällen för att få resultat.