Olika hudslipningar för olika hudproblem

Hudslipning kan ta bort huddefekter som akneärr, rynkor, pigmentfläckar och andra ojämnheter. Olika huddefekter sitter olika djupt i huden. Därför finns det många olika behandlingar beroende på vad du vill uppnå.


Olika behandlingar för olika defekter

Hudslipning

Vid vissa behandling slipas bara överhuden. Men för att bli av med djupa ärr och rynkor behöver slipningen gå ner i läderhuden.

Beroende på vad du vill åtgärda så behövs olika behandlingar beroende på hur djupt du vill gå i huden.

Med djupa peelingar tillkommer fler risker, smärta och längre läkningstid men det är också det enda som kan minska ärr och rynkor.

Ytlig slipning – endast för uppfräschning

Ytlig slipning ger en uppfräschning av huden och en jämnare hudton. Behandlingarna kallas för micro-dermabrasion eller kemisk peeling.

Micro-dermobrasion är en form av hudslipning som görs mycket ytligt.

Kemisk peeling innebär att man lägger på en syra på huden som löser upp hudens yttersta skikt.

Medeldjup slipning ger mer effekt

Medeldjup slipning förbättrar hudstrukturen och ta bort pigmentförändringar. Behandlingarna som krävs för detta är kemisk peeling men med starkare styrka som gör att huden flagnar och gör ont i någon vecka.

Djup slipning för skadad hud

Djup slipning kan ta bort ärr såsom akneärr, ojämnheter, fina rynkor och pigmentfläckar. Huden stramas upp och gör att den ser yngre ut.

Detta kan göras med laserslipning, dermabrasion (djup hudslipning) och kemisk peeling med väldigt stark styrka.

En djup slipning innebär två veckors rehabilitering. Efter det är huden röd i ungefär fyra till sex månader. Du kan inte sola under denna period men det går att täcka den röda huden med makeup.

Behandlingen kan behöva upprepas några gånger.

Olika behandlingar för olika djupa slipningar

Dermabrasion – djup hudslipning

Dermabrasion är en hudslipning som görs med en roterande slip. Det är en djupare form av hudslipning och kan ta bort och minska rynkor, akneärr och andra hudproblem.

Behandlingen är ganska omfattade och efteråt kommer du att vara sjukskriven i ungefär två veckor. Du får också anvisningar som du måste följa noggrant för att inte få infektioner i huden. Huden kommer att vara känslig i ungefär ett halvår. Ibland kan du behöva flera behandlingar för att få önskvärt resultat.

Micro-dermabrasion – ytlig hudslipning

Micro-dermabrasion är en hudslipning med roterande slip men som är mycket ylig och endast på det yttersta lagret av huden.

Behandlingen är smärtfri och passar dig som bara vill förbättra redan frisk hud. Så som att jämna hudtonen och ta bort stora porer.